2015 m. rugsėjo 17 d.

Geologinai tyrimai

     Perverčiau skelbimus, kas atlieka geologinius tyrimus Klaipėdos krašte. Netiek jau daug įmonių užsiima šita veikla. Tai šiokia tokia informacija galiu pasidalinti:
  • Gruntotyra, A.Noreikos IĮ neturi technikos atlikti statiniam zondavimui, daro tik gręžinį. Kaip pats sakė "reikia paminkyt gyvai ir pažiūrėt", tada viskas aišku. Gręžia, berods, iki 3m tiktai. Kaina 230Eur. Nusprendžiau apsidrausti, kad nereiktų du kartus mokėt, ir jo paslaugų atsisakiau;
  • Geoprojektas ir Ko daro su statiniu zondavimu, dažniausiai dvejose vietose + gręžinys, viskas kaip ir priklauso. Kaina 380Eur + PVM;
  • Ingeo taip pat daro analogiškai. Kaina 320Eur + PVM;
  • Geoconsulting analogiškai. Kaina 320Eur + PVM.
     Pasirinkau Geoconsulting (simboliškai pakoregavom kainą). Suderinimas ir darbai vyko greitai. Sutarėm su darbininkais datą ir laiką. Per ~2val buvo padaryti du statinio zondavimo tyrimai ir vienas gręžinys gruntinio vandens paieškoms. Vietovė akmeninga, todėl neiškart pavyko tinkamai "suleisti" zondą: du kart 2 metrų gylyje pataikė į akmenis. Tikiuosi ten ne tokie "puntukai" užkasti, kaip šis gražuolis, nes bus bėdų su polių gręžimu pamatams :)




Darbų eigoje:




     Pirminiais duomenimis gruntas neblogas. Nustebino, kad per ~7 m gylio nepavyko rasti gruntinio vandens. Bet kai pagalvojus, koks sausros periodas buvo, todėl greičiausiai lygis nukritęs labai žemai. Po poros dienų gavau ir tyrimų ataskaitą. Rezultatai neliūdinantys. Iš pjūvio matyti, kad tinkamas gruntas prasideda ~ 2 m gylyje:

 
     Projektuojant polinius pamatus, rekomenduojama juos 0,5 m įgilintį į tinkamą gruntą. Na bet čia spręsti paliksim konstruktoriaus kompetencijoj. Dar nusiims ir augalinis sluoksnis, bet dar kažkiek susikelsim ir patį sklypą. Dėl  pamatų konstrukcijos yra idėja darytis pačiam sutvirtintus klojinius iš EPS, bet čia jau atskira tema :)


5 komentarai:

  1. Sveikinu pradėjus ;)
    Vilniuje kainos mažesnės: 500 LT už 3 taškus be statinio zondavimo. Šis Vilniaus zonoje gal nebūtinas - gruntai geresni. Nors kaip architektas pasakys, taip ir bus :)
    3-čias taškas praverčia darant nuotekų infiltracinį laukelį.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui :) prieš metus ir Klaipėdoj pigiau buvo... Girdėjau, kad ir po 300lt du gręžinius darydavosi (be zondavimo), bet man nesisekė panašių kontaktų rasti :)

      Panaikinti
  2. Nejuokaukite, kam reikalingi greziniai be zondavimo? is ju nieko nepasakysi nebent kur yra vanduo. Nepergyvenkit pasirinkot klaipedos kraste kokybiskiausiai ir daugiausiai patirties turincius zmones.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai kad nėra reikalo pergyventi, o darbai tikrai atlikti kokybiškai.

      Panaikinti
    2. Plokštuminiams pamatams reikalingi. Ypač kai turi 2 kaimynų rezultatus.
      Mums pakako pigiausio tyrimo. Jis patvirtino tik tai ką ir taip žinojome.

      Panaikinti