2015 m. rugsėjo 14 d.

Sklypas


      Sklypo paieškoms užtrukom nei daug, nei mažai: pasyviai - pusę metų, aktyviai - pusę metų. Išpradžių reikėjo apsispręsti kokio tipo, kur ir kiek žemės ieškosim. Į  6 arus lysti nesinorėjo, tai pradžioj ieškojom minimum 20 arų, bet įvertinę savo poreikius nusistatėm 10-15a ribas. Pagrindinis paieškos variklis - internetas: žinomiausi lietuvos NT skelbimų portalai, agentūrų tinklapiai, evarzytines.lt

      Susidarius nuomonei, kad didžiąją NT pardavimų rinkos dalį valdo ilgos agentūrų rankos, mūsų padangėj nušvito prošvaistė - nusižiūrėtą sklypą parduoda savininkai. Taip ir gavos, kad 2014 liepą nusipirkom sklypą su komunikacijomis (elektra, vanduo, nuotekos) Klaipėdos miesto pašonėj.

 
Bendrai apie sklypą:

     Plotas ~11a. Įvažiavimas į sklypą iš šiaurinės pusės, namo išplanavimą pavyks suderinti pasaulio krypčių atžvilgiu. Gruntas nelabai vykęs (greičiausiai priemolis), bent jau iš pirmo žvilgsnio, bet geologiniai tyrimai parodys daugiau. Pakolkas polaidžio ir didesnio lietaus vanduo laikosi sklypo paviršiuj. Sklype yra sovietmečiu įrengtas keramikinis drenažas (mat kažkadais šiose žemėse buvo auginamos morkos), bet kaimynų žiniomis kažkurios atšakos yra sugadintos, kai formavo gyvenvietę. Pats sklypas akivaizdžiai yra žemiau kelio, todėl reikėtų kažkiek susikelti. Pakolkas auga vešli augmenija :)


     Komunikacijos: vanduo (vietiniai gręžiniai), kanalizacija (vietiniai valymo įrenginiai visam kvartalui, bet planuojama šalia vesti miesto magistralę, reikės prisijungti), elektra yra (10kW, trifazis atvadas). Visi įvadai atvesti iki sklypo.


 
 


Patarimai ieškant sklypo:

  • Jei savininkas nekalbus ar dėl kažkokių priežasčių vengia pateikti informaciją, daug ką galite sužinoti nuvykę į savivaldybės architektūros ir urbanistikos skyrių. Jie turi visus dokumentų originalus (brėžinius, planus, aiškinamuosius raštus). Mus labai paslaugiai priėmė, parodė visus brėžinius, atsakė į iškilusius klausimus.
  • Jei sklype nėra riboženklių (kaip buvo pas mus), o norisi įsivaizduot kur ta sklypo pradžia ir pabaiga globaliai, papraščiausiai pasiėmus koordinates iš žemės sklypo plano (pvz.: vieno taško koordinatės 333202, 6186241) suvedam į http://www.maps.lt/map/ , o taip atidėjus visus taškus, matysis bendras vaizdas.
  • Didis dalykas, kurį atradau besidomint Klaipėdos rajonu: http://gis.klaipedos-r.lt/  Galbūt kitos savivaldybės taip pat turi panašius, viešai prieinamus žemėlapius, bet asmeniškai nesidomėjau. Čia galima rasti visko: rajono bendrojo plano sprendimai (esami, vykdomi, numatomi), melioracijos žemėlapiai ir t.t. Aišku visą tai jum gali papasakoti architektūros ir urbanistikos skyriuj, bet čia niekur neskubant galima pačiam panagrinėti.
  • Ir žinoma, jei yra galimybė pasiklausinėt kaimynų, būtinai ja reikia pasinaudoti. Jie didžiausi informacijos šaltiniai, dažniausiai būna nešališki ir komunikabilūs :) O ir vėliau patiems reikės su jais gyventi, palaikyt kažkokius tai santykius.

1 komentaras:

  1. Gerai čia aprašėt viską. Pats irgi kiek žiūrinėju, tai visus visi skelbimai yra susiję, jei pažiūrėsi kad va, pavyzdžiui šitas parduodamas sklypas yra agentūros puslapyje, tai jis bus ir visuose skelbimų puslapiuose ir panašiai. Labai sunku atrasti kažką, kas būtų pardavinėjama tiesiogiai, ne per agentūrų sistemą. Labai vertingi visi surašyti patarimai, su nuorodomis į informaciją.

    AtsakytiPanaikinti