2016 m. liepos 10 d.

Statybų aikštelės paruošimas

          
          Kiek pavėluotai, bet niekur neskubant, vasarėjant, pradėjom suplanuotus darbus. 

          Atžymėjus būsimo namo vietą sklype buvo pradėtas augalinio sluoksnio nuėmimas. Viename kampe išsikasė 55cm, kitame 20cm,   kas rodo reljefo netolygumą. Kelio įvažiavimo nusprendžiau dabar nedaryti, nes garažas planuojamas atskirai, nuo namo 6m. Pakolkas technika puikiai įvažiuoja ir taip. 12x15m plotą man apdorojo per 7h. Darbavosi su JCB ekskavatoriuku. Dirbo tikrai labai gerai, be priekaištų. Įkainiai šiai dienai: 30EUR atvežimas + 27EUR/h. 



 

  

          Kitą kartą vyko smėlio atvežimas bei jo išlyginimas. Su nivelyru atžymėjom rosrverko aukštį nuo kelio (25cm) ir laukėm smėlio. Smėlis keliavo iš toli ir ilgai. Buvo suplanuota, kad vienu metu ryte atvyks dvi mašinos, bet vienai nuleido padangą, o kita užvėlavo beveik valandą. Kaip žinia, "smėlio lygintojui" vistiek pinigai kapsi nuo valandų, nežiūrint ar dirba ar stovi, todėl buvo nuspręsta palyginti juodžemio krūvą. Dirbta buvo su vikšriniu Volvo buldozeriuku, greitas ir manevringas. Vairuotojas ir vėl gerai įgudęs pasitaikė.




          Smėlis važiavo po 12m3 iš Margių karjero. Gavau visus važtaraščius, todėl nekilo abejonių, kad gali būti nedapilta ir panašiai. Tokią kainą siūlė ir vietiniai vežėjai, bet pas juos buvo labiau tinkamas paplūdimio aikštelei įrengti arba su šiukšlėm ir nesuprasi po kiek jie ten krauna. Atvežtas smėlis labai gerai trombavosi. Išviso atkeliavo 6, į duobę suėjo 5,3 mašinos. Likutis bus panaudotas pamatų užpylimui. Papildomai nusikas dar ir nuo kaikurių kraštų, nes per daug užmečiau nuiminėdamas augalinį sluoksnį :) Buldozeriukas dirbo 4,5h. Įkainiai : 30EUR atvežimas + 27EUR/h; smėlis 100EUR/12m3.


 


 


          Taip pat Išsikasiau duobę, pažiūrėt kaip ten reikalai su vandeniu. Vandens yra, vandentiekio įvadas su 32mm perėjimu nuo pagrindinės magistralės taip pat. Reikės nusipirkt žalvarinių jungčių, 32mm vamzdžio, vožtuvą ir turėsim savo vandenį. Niuansas, kad kažkokiu būdu reikės išleisti vandenį iš antžeminėje dalyje (ir ten, kur nėra 1,2m) esančio vamzdžio žiemos metu, nes kitu atveju užšalęs vanduo suskaldys vamzdį.



8 komentarai:

  1. Sveiki. Sunkiai tikėtina, kad tokį plotelį nustumdyti reikėjo 7 valandų, pagal tai kaip vyko pas mus darbi, turėtų užtekti pusdienio. Mes taip pat iš pradžių tik nustumdėme dirvožemį namo plote, bet vėliau pasigailėjome, kad iš karto nenustumdėme ir žemių aplink, ką vis tiek galiausiai padarėme: pirma - dėl nelygaus reljefo, tam kad vėliau lyginti/kelti ar žeminti; antra - jei šlapia, sunkioji artilerija klampoja važiuodama per pievą; trečia - rengiant pamatus išsipilstė visokie betonai ant dirvožemio/pievos, teko vėliau grandyti; ketvirta - jei reikia kur išpilti žvyro/smėlio mašiną, geriau ant nustumdyto grunto nei ant pievos. Tad iš savų klaidu patarčiau nustumti bent jau dar ir ten, kur važinės mašinos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Jei pats nebūčiau buvęs vietoje gal ir kiltų kokių nors abejonių dėl darbo laiko. Viskas truko ilgiau, nes nustumdytas žemes krovė į vieną krūvą sklypo pakrašty. Taip nusprendžiau daryti vietos taupymo sumetimais. Bet dabar būčiau daręs kitaip: žemes tiesiog paskleisčiau toje pusėje, kur nevyks statybos. Anksčiau ar vėliau tai padaryti teks, bet tuo metu nebuvau apgalvojęs visų aukščių ir nesitikėjau, kad tiek daug nusikas.

      Pirma, reljefas pas mane nelygus ir reikalingas viso sklypo sukėlimas, todėl nematau prasmės nukasinėti augalinį sluoksnį, o paskui jį vėl "padėti" atgal į vietą.

      Antra, namo padėtis sklype yra tokia, kad sunkioji technika išsikrauti gali ir nuo kelio, nebūtinas įvažiavimas į sklypą.

      Trečia - ketvirta, tokiem darbam manau reikia tinkamai pasiruošti: pvz. pasitiesti plėvelę prieš pilant žvyrą ar betoną.

      Ačiū už pastebėjimus :)

      Panaikinti
  2. Sveiki,
    dėl reljefo lyginimo, kaip tik mano supratimu geriau yra nustumdyti dirvožemį, tuomet pakelti/palyginti gruntu ir vėliau atstumdyti dirvožemį, nes nesinori vėliau pirkti dirvožemio/juodžemio, kad išgauti vėl tuos bent 20cm, kai jo yra pilna sklype, tereikės kiek pagerinti kokiom durbėm/humosu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš dalies Jūs teisi, bet mūsų atveju nustumdyt neišeina, reikia iškasti :) nes sluoksnis vietomis siekia ~50cm. Tiek iškasti užtruks tikrai nemažai laiko, kainuos daug ir manau to daryti neverta, nes tada statybos vyks akvatorijoj (kai lietūs ir polaidžiai užklups) kol nebus išlygintas reljefas. O jei dar gruntas pakėlimui molingas, nedrenuojantis. Jį vėlgi reikia nupirkt, atvežt, išlygint. Iš nuotraukų matyti, kad turim nemažą krūvą juodžemio, kurią paskleidę turėtume pakelti 80% laisvo sklypo. Kiti 20% tvarkysis vėliau, kai formuosim įvažiavimą.

      Panaikinti
  3. Laba dienuze! Jei ne paslaptis, kur tiksliau stoves sis nedidukas jusu jaukumas? Esame is Pajurio, labai smagu butu aplankyti, jei tik butu noro is jusu puses! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ir mums tas stumdyma užtruko, nors atrodo visą reikiamą įrangą nuomavomės, bet vis tiek nesidaro niekas labai greit...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki visi čia. Ar galite man rekomenduoti kai kurias paslaugas, kad pristatytumėte žemę? Ačiū visiems iš anksto už jūsų pagalbą dabar čia

    AtsakytiPanaikinti
  6. O, vaikinai. Manau, kad šiuo atveju turiu vieną specialų variantą jums, kuris turėtų būti naudingas, pažvelkite į grunto isvezimas vilnius kadangi aš labai tikiuosi, kad jūs galite rasti būtent tai, ko jums reikia. Ši paslauga ir jų paslaugos yra gana patogios ir kietos man atrodo kad jums tai bus puiku ten dabar.

    AtsakytiPanaikinti